Understøbning af fundament i hus

Skal du have bygget et nyt hus eller måske en etage mere? Det kan også være i forbindelse med at sænke kældergulvet, for bedre at kunne isolere fra den kolde jord eller modsat hæve loftet i kælderen.
I så fald kan du blive klogere på hvad understøbning af fundament er og hvornår man kan have behov for det.
 

Hvornår skal du have understøbt fundamentet?

Der kan være mange tilfælde hvor en understøbning af fundament kan være en god ide og en stor nødvendighed.
 
Helt generelt er et fundament en slags mur under huset eller bygningen, der sikrer at det står stabilt. Så hvis du planlægger at bygge stort nyt ovenpå fundamentet er det vigtigt at få det understøbt. Dette kunne eksempelvis være en ny etage eller et helt nyt hus. Helt generelt er det vigtigt at have en stærkt og godt fundament.
 

Du kan have brug for understøbning af fundament, hvis du oplever revner i kælderens vægge eller den nederste del af ydermuren. Dette kan særligt ske i perioder med hård frost.

Et fundament kan også skride og skulle understøttes, hvis det står i blød jord. Det er derfor vigtigt at holde godt øje med dit hus fundament.

Carport

Få hjælp af professionelle fagfolk

Som beskrevet er det vigtigt at have et vågent øje på bygningens fundament, da det kan ende kaotisk.
 
Hvis du oplever problemer, eller bare gerne vil have det tjekket for at være helt sikker, er det vigtigt at anvende professionelle fagfolk til understøbning af fundament. De vil kunne give dig et estimat på, hvor problemet ligger, samt hvor kritisk det potentielt står til. 
 
Skal du have foretaget en understøbning af fundament er det ligeledes vigtigt at du finder nogle erfarne folk. Det skal gøres ordentligt og grundigt, da det jo groft sagt holder hele huset på plads.