Trægulve

Der findes utroligt mange forskellige typer af trægulve. Og at finde det rette gulv til din bolig, kan ofte være en stor opgave. Gulvene i dit hjem er en af de største, og mest synlige overflader. Du vil derfor bruge meget tid på at kigge på det, og du bemærker det eller ej. Derfor kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser i forhold til, hvordan dit trægulv skal se ud. Hos tomrer-kobenhavn.dk specialiserer vis os i, at finde den rette hjælp til alt tømrerarbejde.

Det rette trægulv

Der findes utallige træsorter der egner sig til trægulve. Og hver type materiale kommer med deres egne fordele og ulemper. Ligeledes vil hver træsort af unikke, æstetiske udtryk. Disse spiller en stor rolle i hele din bolig udseende. Trægulve har en evne til at binde et look sammen. Når du skal vælge dit gulv, skal du derfor finde noget der går i spænd med resten af det visuelle udtryk, uden at forstyrre resten af dit hjem. Ligeledes kan trægulve komme i mange forme og designs. Og selvom hver type af trægulv er sublime til specifikke boligtyper, er nogle designs bedre eget til visse ting, end andre. Herunder kan du læse mere om to af de mest populære trægulve på markedet. 

Tømrer København

Parketgulve

Et utroligt populært trægulv i Danmark, er et såkaldt parketgulv. En af grundene til den glæde denne gulvtype bringer, er en lavere densitet, større fleksibilitet og lavere niveau af fugt end de mere massive trægulve har. Det medfører, at denne gulvtype ikke oplever samme sætning efter det er blevet monteret. Massive træsorter udvider sig i forbindelse med fugtindtag. Over længere tid kan dette resultere i, at dit trægulv bliver skævt og forskudt.

Endnu en fordel der ses hos parketgulve er, at du ofte selv vil have stor indflydelse på det mønster gulvet bliver lagt i. Dette kan for eksempel ses i et såkaldt sildebensgulv. Dette kan give dit hjem et utroligt unikt, eksklusivt og moderne udseende.

Fleksibiliteten i de træsorter der hyppigst anvendes til parketgulve, har dog en tendens til at tage imod slag. Heldigvis er disse gulvtyper nemme at slibe, og overfladiske fejl kan nemt udbedres.

Lamelgulve

Hvor et parketgulv består af flere solide træstykker, består et lamelgulv af en kombination af tre forskellige typer materiale. Disse vil blive lagt i tre lag. Ofte vil der nederst blive lagt et lag af træ, hvorpå der bliver pålagt et MDF-lag (træfiber). Til sidst vil gulvet få et såkaldt slidlag. Dette lag vil normalt ligge på en tykkelse mellem to til 12 millimeter. Det kan siges, at jo tykkere dette lag er, jo mere holdbart er gulvet. Slidlaget vil nemlig have en stor indflydelse på beskyttelse, samt hvor ofte laget kan slibes før det forsvinder. 

Ønsker du et opkald inden for 24 timer?

Udfyld formularen, og så kontakter vi dig snarest muligt.

    Hvilken type trægulv er det rette for dig?

    At finde den helt rette type trægulv til lige netop din bolig, kan være en stor og svær beslutning at træffe. Der findes nemlig utallige kombinationer af træ. mønstre og andre aspekter. Med det rette gulvfirma, har du dog mulighed for at finde den helt rigtige løsning. Ikke kun når det kommer til at få lagt gulvet, men også når det kommer til vejledning og rådgivning. Sammen med din udvalgte gulvmand kan du gennemgå dit hjem, dine tanker og dine behov. baseret på dette vil en professionel gulvmontør kunne skabe det helt rette trægulv til dig.