Er det tid til et nyt tag?

Et tag holder i rigtig mange år, hvor det derfor kan være svært, at finde ud af hvornår det trænger til at blive skiftet.
Ofte vil det først være, når taget er utæt, at man skifter tagbelægningen. Det er derfor en god idé, at tjekke tagrummet for fugt om vinteren. Om sommeren kan det kan det godt være svært, at få øje på om der fugt som trænger igennem et utæt tag.
På et tidspunkt vil taget være så nedslidt, at du skal skifte det til et nyt tag. Få en fagperson til at tjekke om det er ved at være tid til et nyt tag.

 

Hvilken type tag kan jeg vælge til mit hus?

Der findes et hav af forskellige typer af tag, heriblandt: tagpap, eternittag, cementtagsten, teglsten, stålplader og skifer. Disse typer er de mest brugte typer af tag i Danmark. Så hvilket tag skal du vælge? Ofte vil der være en belægning, som er konstrueret til den eksisterende type af tag. Det vil derfor være en billigere løsning, at få lagt nyt tag af eksisterende tagtype. Hvis du ønsker et nyt tag, vil det som udgangspunkt være det sikreste valg, at vælge at udskifte den gamle belægning med en tilsvarende ny belægning. Det er bedst at rådføre sig med en fagperson, som kan fortælle dig mere om dine muligheder for et nyt tag. Der er flere ting, end man tror, som skal tages i mente. Konstruktionen er lavet til et type tag, tagets vægt og har derfor en betydning for, om dit nye tag kan holdes.
 

 

Fra eternit til tegltag

Du skal passe på med at lægge et tungere tag end det oprindelige – for eksempel et tegltag i stedet for et eternittag. Et tegltag er tungere i egenvægt og har derfor en betydning for, om tagkonstruktionen og belægningen kan holde. Sørg derfor altid at rådgive dig hos en ingeniør. Det kan ikke svare sig, at spare på den post hvis det ikke holder. De kan be- og afkræfte, om spærkonstruktionen kan holde til det. Hvis det bliver lagt uden, at konstruktionen kan holde til det, kan det risikere i store nedbøjninger i loftsbeklædningen – og i værste fald kollaps af taget.

Kan jeg selv lægge mit nye tag?

Ønsker du selv at lægge dit nye tag, så er det en god ide, at følge producentens vejledning til punkt og prikke. Det kræver, at du har prøvet at arbejde med tømreropgaver før, hvis det skal lykkes. Det kræver god teknik og håndarbejde at lægge et nyt tag. Har du derfor ingen erfaring, råder vi til at benytte en tømrermester. Et professionelt firma giver 5 års garanti på det udførte arbejde; den garanti har du ikke, når du selv lægger taget.

Hvad koster et nyt tag?

Der er mange faktorer der spiller ind, når man skal udregne en pris for et nyt tag. Tagpaptag er i din billige ende, hvor skifertag er i den dyre. Der vil der allerede være en gevaldig forskel på pris. Kvadratmeterprisen varierer også ved valg af de forskellige typer af tag. Vi synes du skal gøre brug, af et uforpligtende tilbud af en tømrermester. Hvis du ønsker et erfarent tømrerfirma, som arbejder med hovedentreprise af store byggesager, så henviser vi til vores troværdige samarbejdspartner. Hos Bjerregaard Tømrer får du 34 års erfaring i tømrerbranchen med professionelle og flotte resultater. Du kan læse mere her om vores fortrukne tømrer.
 

Ønsker du et tilbud inden for 24 timer?

Udfyld formularen, og vi ringer dig op snarest muligt.